madeira.jpg

Madeira, kuva ladattu netistä

Ensimmäisen matkani ulkomaille tein 8 vuotiaana. Menimme Portugalin Madeiralle hiihtolomalla, kukkaisfestivaalien aikaan. Se oli hienoa!

Olin ensimmäisen kerran lentokoneessa. Jännitti todella paljon. Kun olimme hotellilla, oli aamuyö. Yritimme vielä nukkua, mutta eihän siitä tullut mitään. Muistan reissulta jopa maidon maun, se oli makea. Ostin matkalta matkapäiväkirjan, jota täytin ahkerasti. Mutta loman jälkeen revin sen sivut, kaduttaa... Ostin myös punaisen nalle-penaalin ja lilat delfiinikorvikset. Kävimme Funcahlin kaupungissa kävelemässä, kävimme paikallisessa kirkossa, jäätelökioskilla, katselimme kuumailmapallloja, olimme satamassa, ihmettelimme pieniä banaaneja ja kävimme pikkupuodeissa. Teimme myös bussi-retken vuoristoon. Menimme todella kapeita pikkuteitä, ja yksi poika bussin perältä huusi, että `Jiihaa`. Se oli hurja matka. Kun katsoin bussin ikkunasta alas, pudotusta oli monta kymmentä metriä. Kaiken huippu oli se, että meitä vastaan tuli vesiputous ja jouduimme peruuttamaan. Silloin pelotti!

Yhtenä päivänä menimme katsomaan kukkaisfestivaaleja. Siellä oli samba-kulkueita, kukkia, ja todella paljon ihmisiä. Kävimme erilaisissa ravintoloissa ja oleilimme uima-altailla. Hotellin aulassa oli papukaija.

Sitä matkaa en unohda ikinä!