Aamulla kello soi 6.40. Laitoin kaksi kertaa torkun päälle. Pesin hampaat ja puin päälle. Aamupalaksi söin puuroa ja join kahvia. Sitten vaihdoin lakanat. Siivosin kämpän ja laitoin yhden myyntiin menevän takin pesukoneeseen. Sain sen takin myytyä 40 eurolla. Tänään tuli paljon postia. Cosmopolitan, Ihana-lehti, Mobiilitukun paketti ja kaksi happy mailia. Tilasin lauantaina Mobiilitukusta uudet pinkit suojakuoret ja panssarilasin. Ne tuli aika nopeasti.

Sain neulottua molemmat lahjasukat kantapäähän asti, kunnes huomasin, että toisessa sukassa oli karannut silmukka. Että ärsytti! Uusiksihan se toinen sukka meni. Mun oli tarkoitus saada ne perjantaihin mennessä valmiiksi, mutta en todellakaan saa. No ensi viikon perjantaiksi ne pitää viimeistään saada valmiiksi.

Sain askarreltua nyt illalla neljä joulukorttia. Tuli ihan kivoja. Kohta menen varmaan sänkyyn lukemaan ja pyörimään nettiin. Ihanaa mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin! Huomenna on kiire päivä. Heti aamusta pitää mennä asioille kaupungille ja käymään kaupassa. Kun tulen kaupungilta, laitan pyykit pesukoneeseen. Sitten pitää pakata, koska perjantaina lähden töiden jälkeen viikonloppu-reissuun. Tulen sitten maanantaina takaisin. Viikonloppuna on tiedossa pikkusiskon 18-vuotisjuhlat. Vähän herkuttelua ja lahjoja. Ja ensi viikon perjantaina lähden taas viikonloppu-reissulle. Silloinkin vietetään siskon juhlia.

Olen miettinyt täysi-ikäiseksi tulemista. Itse täytän alkukeväästä 21. Muistan, kun odotin sitä, että täytän kahdeksantoista. Odotin, että kaikki on ihmeellistä ja erilaista sen jälkeen. Mutta toisin kävi. Kun mulla tuli se "suuri" päivä, niin ehkä vähän saatoin pettyä. Ei se ollutkaan mitään erikoista. Vastuuta ja velvollisuuksia. Ei sitä yhtäkkiä ollutkaan aikuisempi olo. Olihan se siistiä ajatella, että on aikuinen. Mutta kuinka aikuinen sitä oikeasti onkaan vielä 18-vuotiaana? Mulla on vasta viime aikoina tullut sellainen niinsanottu "aikuisempi olo". Koska. Hoidan asioitani itse. Soitan virkapuhelut itse. Saan itse päättää, mitä ostan kaupasta. Saan juoda alkoholia ja polttaa tupakkaa laillisesti. Mutta en siis juo, enkä polta ollenkaan. En ole kuitenkaan absolutisti. Musta on ihan okei juoda siideri saunan jälkeen. Tai jos joku mun ikäinen polttaa. Ihan okei. Mutta itse en koe sitä mun jutuksi. Siis juomista tai polttamista. Oma pää, omat keuhkot.

Mutta tällaista tällä kertaa. Moikkaa! :)