Kirjoitan nyt erittäin rankasta aiheesta. Idean tähän tekstiin sain kun katsoin eilen elokuvan, Aavikon kukka. Se oli todella hyvä. Mutta rankka. Se pani miettimään asioita. Mieleen elokuvasta jäi se, kun kolmevuotias tyttö silvottiin. Tyttö itki ja huusi. Se oli sydäntä särkevää.

Eli naisten sukupuolielinten silpominen on tapa, jossa osa naisen ulkoisista sukuelimistä leikataan pois. Yleensä tämä tehdään lapsena. Silpomiset tehdään usein likaisin välinein esim. partaveitsellä tai lasinsirpaleella, joten leikkausalue voi tulehtua.

Tarkoituksena silpomisessa on kontrolloida naisen seksuaalisuutta. Silpominen on enemmän yhteisöllinen kuin uskonnollinen ilmiö. Silpomista tapahtuu eniten Afrikassa.

Naisten sukupuolielinten silpominen on länsimaissa yleisesti paheksuttua ja laissa kiellettyä. Suomessa silpominen tulkitaan törkeäksi pahoinpitelyksi.

Olen surullinen, että silpominen on vieläkin erittäin yleistä. Toivottavasti tämä teksti sai ajattelemaan ja miettimään, kuinka hyvin asiat ovat meillä Suomessa.