Moikka vaan kaikki! :)

Olin kesäretkellä torstaista lauantaihin ihanassa paikassa saaressa meren äärellä. Menimme bussilla ja pysähdyttiin matkalla abc:llä. Ostin jotain herkkuja retkelle mukaan. Matka kesti ehkä noin tunnin...? Oli ihana vastaanotto, kun eräs nainen, keittäjä, joka laittoi meille ruuat, tuli heti toivottamaan meidät tervetulleiksi. Saarella oli myös vanha pariskunta lomailemassa. Saareen mentiin pienellä lautalla. Me mentiin heti laittamaan lakanat sänkyihin ja pian olikin jo ruoka. Ruuaksi oli linssikeittoa. Otin lisäksi salaattia ja aivan ihanaa saaristolaisleipää, jonka päälle laitoin tomaatti-feta-"tahnaa". Mun ja mun kämppiksen ikkunasta näkyi suoraan merelle ja ruokailutalon. Siellä oli kaksi emäntää, jotka laittoivat ruuat meidän porukalle. Päivällinen oli viideltä ja me saatiin kanawokkia. Illalla vielä grillattiin. Kävin kämppiksen kanssa saaren toisella puolella katselemassa ja siellä oli ihana pieni hiekkaranta. Muuten paistoi aurinko torstaina, mutta illalla satoi.

Perjantaina herättiin aikaisin, vaikka olisi saanut nukkua vielä. Toinen keittäjä oli Sudanista ja toinen oli suomalais-tunisialainen. He olivat todella ihania ja kilttejä. Aurinko paistoi heti aamusta ja meri kimmelsi. Käytiin kiertämässä saarta. Harmitti, kun en ottanut kameraa mukaan. Olisi saanut upeita kuvia. Lounaalla oli pinaatti-punajuurikeittoa. Sekin oli ihan hyvää. Kahdelta oli munkkikahvit. Päivällisellä tarjottiin jotain liharuokaa. Se oli todella hyvää. Illemmalla oli sauna, ja se vasta olikin ihanaa. En tosin kunnolla saunonut, vaan seisoin siinä eteisessä lämmittelemässä. Ostin saunajuomaksi coca colan. Illalla vielä paistettiin muurinpohjalettuja.

Lauantaina oli lähtöpäivä. Syötiin aamupala ja siivottiin huoneet. Lounaaksi oli pastaa. Lounaan jälkeen alettiin pikkuhiljaa lähteä. Matkalla pysähdyttin taas samalla abc:llä ja ostin siitä kolme Muumi-plannerikorua, kukkaron ja sisustustyynyn. Pian olimmekin jo perillä, kotona. Olin niin väsynyt, että nukuin tunnin reissun jälkeen. Mukaan tarttui retkestä hyvä mieli ja flunssa. Oli mukavaa.