"Kun astut ovesta sisään, näet heti edessäsi valkoisen lipaston. Otat yhden askeleen eteenpäin. Seisot sinisävyisellä räsymatolla. Käännyt ja laitat ensin ulko-oven kiinni ja sitten välioven. Heti välioven takaa paljastuu naulakko. Riisut takkisi ja kenkäsi. Kun käännyt ympäri, edessäsi on valoisa makuuhuone, jossa on harmaat verhot. Verhojen takaa paljastuu juuri pestyt ikkunat. Vasemmalla seinällä on pieni, valkoinen kirjahylly ja sitä vastapäätä on iso sänky. Sängyllä on harmaa päiväpeite ja jalkopäässä musta viltti. Sängyn vieressä on valkoinen yöpöytä ja sen vieressä lamppu. Kun kävelet pois makuuhuoneesta, heti vasemmalla on ovi, josta pääsee vessaan. Heti edessä on rikkinäinen pesukone ja sen vieressä suihku. Ja vessanpönttö ja lavuaari. Kun tulet vessasta, edessäsi on käytävä ja vasemmalla puolella naulakko ja ulko-ovi. Kävelet sinisävyisen räsymaton päällä pari metriä ja oikealla puolella avautuu keittiö. Keittiössä näet heti valkoisen pöydän ja kolme valkoista tuolia. Ja tietenkin sinisävyisen räsymaton. Tiskipöydällä on mikro, kahvinkeitin ja aterimien kuivausteline sekä kihvelipurkki. Tiskipöydän yläpuolella on kuivauskaappi ja muita kaappeja, joissa on keittokirjoja, kahvia, mausteet ja pikkulautaset. Kun katsot oviaukosta keittiöön, heti oikealla näet hellan. Keittiön perällä on ikkuna, jonka vieressä on jääkaappi ja sen alla pakastin. Tiskipöydän alla on kaappeja, joista yhdessä on makaroonia ja muita kuivatarvikkeita. Tiskialtaan alla on roskis. Kun kävelet pois keittiöstä, heti suoraan edessä on vaatehuone. Seuraavaksi avautuu olohuone, joka on aika iso. Ensimmäiseksi varmaan kiinnität huomiosi tummanharmaaseen sohvaan, jossa on päällä harmaan ja sinisen erisävyisiä koristetyynyjä. Istut sohvalle. Sohva on pehmeä, mutta kuitenkin jämäkkä. Siinä on mukava istua. Ja siinä on divaaniosa eli voit nostaa jalat ylös. Sohvan saa myös avattua sängyksi. Kun istut sohvalla, voit katsoa suoraan edessäsi olevaa telkkaria. Telkkari on musta, 32 tuumainen. Ihan sopivan kokoinen siis. Sohvan edessä on myös valkoinen sohvapöytä ja sen alla valkoinen lankamatto.  Toisella puolella olohuonetta näet lipaston. Lipastoa vastapäätä on kirjoituspöytä. Lipaston vieressä on valkoinen keinutuoli ja sen alla sini-valkoinen räsymatto. Keinutuolin vieressä on iso ikkuna, jossa on ihanat sini-valkoiset kuvioverhot. Ikkunasta näet parvekkeen. Kirjoituspöydän vieressä on ovi sinne. Parveke on lasitettu ja näet suoraan sisäpihalle. Istut alas tuolille kahvikupposen kanssa ja lasket mukin keltaiselle pienelle pöydälle, jonka päällä on kukka. Parvekkeen perällä näet ikkunalaudan, johon on myös laitettu kukka. Parevekkeen lattialla on muutama matto."

Mulla on ihana asunto. Ajattelin kuvailla sitä vähän eri tavalla. Toivottavasti ei ollut liian sekava ja että saitte selvää. Mulla on mennyt hyvin täällä. Oon asunut nyt kuukauden yksinäni. Yksin asuminen sopii mulle. Eilen tosiaan pestiin ikkunat, parvekelasit, laitettiin verhot ja matot lattialle. Tästä kämpästä tuli niin kotoisa. 

Tein äsken pirtelöä ja oli ihan tosi ihanaa. Aamulla kävin torilla ostamassa uusia perunoita, pensasmustikoita ja vadelmia. Sisko tulee viikonlopuksi mun luo. Se näkee ekan kerran livenä tämän asunnon. Sain eilen tosiaan vieraille uuden peiton ja tyynyn. Nyt kelpaa kokeilla uutta sohvaa nukkumistarkoituksessa. Mutta joo. Nyt taidan käydä juomassa ja sitten alan varmaan askartelemaan.