Vuosittainen brittitapahtuma tekee kunniaa hatuille. Kesäjuhlissa sinäkin voit kokeilla hattua - ammenna ideoita eleganteimmista ratkaisuista.

Kuninkaalliset ja muut kutsuvieraat esittelivät tällä viikolla tuoreinta ja erikoisinta hattumuotia Britannian tunnetuimmassa hevostapahtumassa Ascotin laukkakilpailuissa.

Berkshiressä Englannissa vuosittain järjestettävä tapahtuma tunnetaan kuninkaallisten ja brittieliitin näyttävästä pukeutumisesta. Tapahtumassa on tarkka pukukoodi: naisilla pitää olla päässä hatut ja jaloissa sukkahousut, ja miehillä silinterihatut ja shaketit.

Tällä viikolla järjestetyssä tapahtumassa nähtiin taas melkoisia luomuksia. Koostimme tapahtuman näyttävimmät hatut. Klassisen pukeutujan silmä varmasti lepää eleganteimmissä luomuksissa ja oivallisimpia ideoita kelpaa kopioida esimerkiksi kesähäihin.

Onnistunut kokonaisuus syntyy, kun hattu sävytetään muuhun asuun sopivaksi, kuten tekee Cambridgen herttuatar.

 
 

Hatun idea on kuitenkin toimia asun keskipisteenä. Silloin hattu voi olla vastaväriä muun asun kanssa, todistaa Kuningatar Elisabethin tyylikäs kokonaisuus.

 
 
 
 

 

 
 

Muun asun täytyy sointua tyylillisesti hatun kanssa. Esimerkiksi korujen ja materiaalien on oltava yhteen sopiva hatun kanssa. Ne eivät saa riidellä keskenään, jos kokonaisuuden haluaa pitää hienostuneena.

 

Hattu ei tarkoita pelkästään perinteistä hattua. Esimerkiksi koristeellinen hattua muistuttava päähine tai kukkasomiste on trendikäs valinta ja sopii hyvin kesähäihin.

 
 

Elegantisti muotoiltu lierimäinen hattu kukkakoristeella hehkuu glamouria.

 
 

Kampaus tehdään hattuun sopivaksi, jolloin hattua ei kuulu etiketin mukaan riisua kesken juhlien. Iltahäissä hatun voi myöhemmin riisua, jos kampaus sen sallii.

 

Villit vedot

Vastaavasti tapahtumassa nähtiin jälleen myös todella villejä ratkaisuja. Inspiraatiota hattuihin oli ammennettu niin trooppisista kasveista, barbieista, linnuista kuin kukista. Näitä hattuja voisi pitää pikemminkin nykytaiteena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNABELLA KIVINIEMI
[email protected]
KUVAT