Lusikkaleivät
25 kpl
Ainekset:
200 g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
Väliin:
1,5 dl hilloa tai marmeladia
Pinnalle:
0,5 dl sokeria
_____________________
*Kiehauta voi kattilassa ja anna poreilla miedolla lämmöllä 5-10 min välillä sekoittaen. Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä.
*Mittaa joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita jäähtyneenä.
*Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
*Painele taikinaa tiiviisti pikkulusikkaan ja vedä taikinapalat lusikasta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 min.
*Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle hilloa tai marmeladia ja paina kaksi pikkuleipää vastakkain.
*Pyörittele lusikkaleivät sokerissa. Lusikkaleivät voi pakastaa. Sokeroi ne vasta tarjottaessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.