Perjantaina tulin bussilla kolmen kassin kanssa. Yhdessä kassissa oli joululahjat, toisessa vaatteet ja muut tärkeät tavarat ja kolmas oli käsilaukku. Juttelin koko matkan jonkun mummon kanssa. Kun olin kaupungissa, juttelin pysäkillä toisen mummon kanssa. Sitten tuli bussi. Matkoihin meni rahaa yhteensä 9 €. Olin perillä ko 11 jälkeen.  Sitten tuli pikkusisko ja söimme ruuan. Sitten lähdin kauppaan. Kaupan jälkeen aloin leipomaan piimäkakkua. Kuorin laatikoita varten perunoita ja porkkanoita. Tein äitin kanssa laatikot. Illalla kokosin kuusen, laitoin siihen valot ja kokosin lahjat sen alle. Niitä paketteja oli paljon. Kävin äitin kanssa saunassa. Pikkusisko on koko loman ajan ollut kipeenä. Kävin apteekissa ostamassa siskolle lääkettä. Sain mummin ja äidin ystävältä "revontuli"-lasit, jotka otettiin käyttöön joulun kunniaksi.

Nukuin pe-la yönä vain kolme tuntia, kun hoidin siskoa. Kun lauantaina heräsin kuuden jälkeen, muut nukkui vielä. Menin laittamaan aamupalaa yllätykseksi. Laitoin kinkkuvoileivät, mandariinia, kahvia ja appelsiinimehua. Myöhemmin aamulla syötiin äitin tekemää riisipuuroa ja hedelmäsoppaa. Sen jälkeen alettiin laittaa ruokia, katsottiin joulurauhanjulistus ja iltapäivällä syötiin jouluateria. Sen jälkeen avattiin lahjat.  Sain vaikka mitä. Suklaata, Rexonan tuotepaketin, Adidaksen tuotepaketin, hajuveden ja rasvoja, askartelukirjan, fleece"viitan", pörrösukat, lakanat, pikkusiskolta ihanan itsetehdyn tyynyliinan, kaksi pöllömukia, teekannun ja rahaa. Mulla on kotona vielä muutama paketti avaamatta. Illalla laitoin juustotarjottimen. Illalla autoin vielä siivoamisessa. 

Tänään kävin päivällä kaupassa ja suihkussa. Olen vain ollut ja rentoutunut. Ja vähän neulonut. Ja syönyt hyvin. Tämä joulu oli onnistunut, pikkusiskon kuumeilusta huolimatta. Kiitos kaikille jotka osallistuivat minun jouluuni jollain tavalla, esim. lahjan tai joulukortin muodossa. 

Ihanaa ja rauhallista joulua kaikille! <3