Lupasin kirjoittaa menneisyydestäni ja "entisestä elämästäni". Tässä osassa kerron koulumaailmasta.

Eli eskarin ja koulun kolmanteen luokkaan asti, kävin maalla, pienessä kyläkoulussa, jossa oli noin sata oppilasta. Oli mukavaa, kun tiesi lähes kaikkien oppilaiden nimet. Ja opettajat olivat ihan mukavia. Koulun takana oli metsä ja pururadat. Vieressä oli urheilukenttä, jossa järjestettiin urheilukisat ja liikuntatunnit. Talvella siinä oli luistelukenttä. Joskus harvoin kentällä oli sirkus. Pärjäsin koulussa ihan hyvin, todistus ainakin oli ihan ok. Samassa pihapiirissä oli päiväkoti, eskari, koulu ja iltapäiväkerho.

Muistan, kun tokalla luokalla oli talvella hiihtokisat ja tulin toiseksi. Oli hienoa saada hopeamitali koko koulun edessä. Kesällä oli urheilukisat, ja pärjäsin niissäkin ihan hyvin. Vahvin laji oli pituushyppy.

Vaihdoin koulua, kun menin neloselle. Opettajat olivat mukavia ja sain kavereita. Lempiaineeni taisi olla kuvis. Koulunumerot vähän laskivat ja muutenkin meni vähän huonommin, mutta pärjäsin silti.

Kun menin ylä-asteelle, vaihdoin taas koulua. Se oli jännittävää. Sain paljon uusia kavereita. Sitten tuli koulupelko. En uskaltanut enää mennä kouluun. Mutta selvisin siitä. Yhdeksännellä luokalla sain hyvän päättötodistuksen. KA 7,84, olosuhteista huolimatta. Lempiaineeni oli terveystieto ja yhteiskuntaoppi. Taideaineista pidin myös, varsinkin kuviksesta ja musiikista. Kotitalous oli myös mukavaa. Musiikin numero laski todistuksessa kympistä ysiin, mutta moni numero nousi. Sain kuusi ysiä, seitsemän kasia ja yhdeksän seiskaa. Ysit sain yhteiskuntaopista, musiikista, kuviksesta, kotitaloudesta+valinnaiset kuvis ja kotitalous. Päättötodistuksen sain 31.5.2014.